• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

20.10.2021

11:12

HOLIVUDSKI GLUMAC PRVU GLAVNU ULOGU U KARIJERI DOBIO U SRBIJI! Bred Pit navija za Zvezdu

Showbiz

HOLIVUDSKI GLUMAC PRVU GLAVNU ULOGU U KARIJERI DOBIO U SRBIJI! Bred Pit navija za Zvezdu

Podeli vest

Bred Pit je svoju prvu glavnu ulogu u karijeri ostvario u srpskom filmu "Tamna strana sunca" 1988. godine! Slavni holivudski glumac imao je 25 godina kad mu je reditelj Božidar Boža Nikolić dao glavnu rolu u svojoj drami

Nakon snimanja, Boža i Bred su ostali u kontaktu, pa je srpski reditelj početkom devedesetih u Beogradu ugostio američkog glumca.

- U to vreme Crvena zvezda bila je jedan od najuspešnijih fudbalskih klubova u Evropi. Sećam se da sam ga vodio da gleda utakmicu Zvezde. Bio je oduševljen kad je na "Marakani" video 100.000 ljudi i glasno je navijao za crveno-bele - ispričao je jednom prilikom slavni reditelj.

On je otkrio da je Bred morao da se bori za svoju prvu glavnu ulogu.

- Jedan deo kastinga, na koji se Pit prijavio, rađen je u Americi. Izabrao sam ga među 400 kandidata. U najužem izboru bila su trojica glumaca i tada nisam imao dilemu da li ću mu dati ulogu. Kada sam mu rekao da je izabran, otrčao je do travnjaka, počeo da skače od sreće i pravi kolutove - prisetio se reditelj.

Gorica: Krivo mi je što nemam sliku s Bredom

Gorica Popović kaže da joj je krivo što se tokom snimanja filma nijednom nije fotografisala sa Bredom Pitom:

- Moja uloga u filmu nije bila velika, ali mi je drago što sam imala priliku da igram u istom projektu s jednom velikom zvezdom poput Breda Pita. Nemam čak ni fotografiju s njim. Baš šteta, ali film čuvam na VHS kaseti.

Pit je ulogom Rika Klejtona dobio priliku da zaigra rame uz rame sa tadašnjim velikim srpskim glumicama. Među njima je bila i Milena Dravić, koja je u ovom ostvarenju igrala njegovu majku Emili Klejton.

- Sećam se da sam ja, kao njegova majka, u filmu imala neki psihički problem. S njim je tada glumila još jedna američka glumica, ali ona kasnije nije ništa postigla u svetu glume, dok je taj simpatičan dečak postao zvezda Holivuda - rekla je Milena.

Njihovu kućnu pomoćnicu Ninu igrala je Gorica Popović.

- Bred je bio mlad, mršav i ko neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odigrao je sjajno ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Neke nemačke turistkinje su ga jurile po plaži jer su ga prepoznale iz serije "Dalas", gde je imao manju, sporednu ulogu - priča Gorica.

Ostale uloge u filmu igraju Gaj Bojd, Šeril Polak i Sonja Savić.

NAJPOPULARNIJI CITATI:

"Ovo je bio najlepši dan u mom životu"
"Rik, ne uznemiravaj majku, umorna je"
"Normalan život je ono što sam oduvek želeo"

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija