• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo.rs/Informer.rs

30.11.2018

10:23

FRANCUSKA ČORBA OD BUNDEVE: Pravi se jednostavno, a ukus je kao iz snova!

Recepti

FRANCUSKA ČORBA OD BUNDEVE: Pravi se jednostavno, a ukus je kao iz snova!

Podeli vest

Stigli su hladni dani, a sa njima i želja da pojedemo nešto ukusno, mirisno i toplo. Još ako se jednostavno pravi, pun pogodak!

Imamo baš takav recept za vas, u pitanju je čorbica od pečene bundeve i belog luka. Bogat ukus i miris, i gomila zdravih a pristupačnih sastojaka učiniće da poželite da je pravite svake nedelje!

SASTOJCI:

Muskatna bundeva od oko kilograma

Dva krompira srednje veličine

Pet čenova belog luka

Manja glavica crnog luka

Kocka za supu (pileća ili povrtna)

Maslinovo ulje

So, biber

Kisela pavlaka, ili pavlaka za kuvanje (po želji)

PRIPREMA:

Oljuštite bundevu, uklonite semenke i isecite je na režnjeve, a zatim na manje kocke. Zagrejte rernu na 200 stepeni, obložite veći pleh papirom za pečenje. U pleh poređajte kocke bundeve, pazite da budu u jednom sloju kako bi se ravnomerno ispekle. Dodajte neoljuštene čenove belog luka, zalijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Pecite komade bundeve u rerni dok ne porumene po ivicama, a postanu mekani kada ih bocnete viljuškom.

U šerpi na srednjoj vatri, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk iseckan na kockice. Dodajte pečene komade bundeve, oljušteni pečeni beli luk i krompir iseckan na kockice. Propržite, dodajte kocku za supu i 750 mililitara vode. Kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne bude skuvan, zatim u blenderu usitnite dok ne dobijete glatku, bogatu čorbu.

Po želji, čorbicu možete ukrasiti pavlakom, ili dodati malo muskatnog oraščića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija