• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Espreso

06.03.2019

21:18

OPASNOST! OVA PIĆA u kafićima nikako nemojte da naručujete! Preti vam ZARAZA!

Recepti

OPASNOST! OVA PIĆA u kafićima nikako nemojte da naručujete! Preti vam ZARAZA!

Podeli vest

Svi verujemo da su objekti za jelo i piće u kojima često provodimo vreme čisti, međutima ne možemo uvek da budemo sigurni da je sve što tamo konzumiramo bez bakterija

Ovime ne želimo da kažemo da sledeći put kada sednete u kafić treba da ponesete sopstvena higijenska sredstva, već jednostavno treba da naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Jedno istraživanje je pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna.

Istaživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 %, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i raznožavaju se u alkoholnim pićima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija