• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

29.03.2019

15:44

JEDNOSTAVNA A UKUSNA POSLASTICA! Recept za čokoladni rolat sa orasima!

Recepti

JEDNOSTAVNA A UKUSNA POSLASTICA! Recept za čokoladni rolat sa orasima!

Podeli vest

Jednostavan recept za domaću čokoladnu poslasticu

Isprobajte ovaj recept za ukusan čokoladni rolat.

Sastojci:

750 mililitara mleka

80 grama putera

Tri žumanceta

Paketić kvasca

Oko kilogram i po brašna

200 grama čokolade za kuvanje

150 grama mlevenih oraha

125 grama putera za fil

Pola kašičice soli

Šećera po ukusu

Priprema:

Kvasac razmutite u malo mlakog mleka, dodajte pola kašike šećera i malo brašna, i ostavite na toplom da nadođe.

U većoj činiji dva žumanca umutite sa kašikom šećera, dodajte 80 grama putera na sobnoj temperaturi, malo soli, nadošao kvasac i 750 mililitara mlakog mleka.

Polako sipajte brašno, miksirajući sve vreme (upotrebite žice za testo), a kad dobijete ujednačenu smesu (tako da žice miksera "zapinju"), nastavite da mesite testo rukom, sve dok ne prestane da se lepi.

Pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste. U međuvremenu, na pari otopite puter i tamnu čokoladu, pa dodajte mlevene orahe.

Testo podelite na četiri dela, razvucite u kore debele oko centimetar i po, pa ih filujte istopljenom čokoladom sa orasima.

Savijte štrudlu, stavite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, i premažite mućenim žumancetom, pa ostavite još pola sata, da nadođe.

Pecite u rerni na srednjoj temperaturi dok ne porumeni. Pečenu štrudlu izvadite, umotajte u čistu krpu da malo omekša, a kad se ohladi, pospite šećerom u prahu ili mrvicama čokolade i služite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija