• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs

18.06.2019

10:23

KARAMEL KOCKE! Poslastica u kojoj ćete uživati!

Recepti

KARAMEL KOCKE! Poslastica u kojoj ćete uživati!

Podeli vest

Prave se brzo, peku se samo 20 minuta, a uživaćete u svakom zalogaju

Sastojci:

150 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)

50 grama belog šećera

150 grama brašna

110 grama putera

100 grama smeđeg šećera

Dve kašike kukuruznog sirupa

Pola šolje zaslađenog kondenzovanog mleka

220 grama čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

U posudi srednje veličine pomešajte 150 grama putera, beli šećer i brašno. Izmešajte smesu i rasporedite je u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite oko 20 minuta.

U međuvremenu, u tiganju rastopite 110 grama putera, pa dodajte smeđi šećer, kukuruzni sirup i kondenzovano mleko. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka još oko pet minuta. Sklonite sa vatre i energično mešajte oko tri minuta.

Na ispečenu koru prelijte karamel smesu i ostavite da se ohladi i stegne.

Čokoladu istopite na pari, pa njom prelijte kolač i ostavite da se potpuno ohladi. Isecite ga na kockice od oko dva puta dva centimetra – s ozbirom na to da je kolač jak, bolje je da uživate u malim zalogajima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija