KIFLICE! Zalogaj za svakoga!

Printscreen You Tube

23:45 Recepti 0

Mondo | 23. 06. 2019.

KIFLICE! Zalogaj za svakoga!

Možete da ih napravite slane ili slatke, ali jedno je sigurno, oduševiće vas

Sastojci:

Tri kašičice kvasca

Dve kašičice šećera

200 mililitara mlakog mleka

600 grama brašna

Kašičica i po soli

70 grama margarina

Dve kašike ulja

200 mililitara mlake vode

Priprema:

U posudu stavite kvasac sa kašičicom šećera i mlekom da nadođe.

U drugu posudu stavite brašno, pa dodajte nadošli kvasac, so, istopljeni margarin, dve kašike ulja i mlaku vodu. Zamesite testo, zatim ga pokrijte i ostavite da nadođe oko 15 minuta. Nakon toga premesite testo, vratite ga u posudu i ostavite da narasta još 15 do 20 minuta. Kada je testo naraslo, podelite ga na loptice, pa svaku od njih premesite, tanko razvucite i savijte u kiflicu.

Prekrijte ih krpom ili folijom, a u međuvremenu u šerpu stavite litar vode i kašičicu šećera da provri. Nakon toga, u vrelu vodu, stavljajte svaku kiflicu po deset sekundi, pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Gotove kiflice možete da pospete šećerom u prahu, ako želite da budu slatke, a slane premažite sa malo ulja ili rastopljenog margarina i posolite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]