• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

18.08.2019

15:12

KOLAČ SA ŠLJIVAMA! Pravo osveženje u vrelim letnjim danima!

Recepti

KOLAČ SA ŠLJIVAMA! Pravo osveženje u vrelim letnjim danima!

Podeli vest

"Prevrnuti" kolač sa šljivama i kupinama se lako pravi, a uz kuglu sladoleda od vanile savršena je poslastica za letnje dane

Sastojci:

45 grama putera, na sobnoj temperaturi

70 grama šećera

180 grama kupina

300 grama šljiva, opranih, bez koštica, isečenih na kriške

Za testo

115 grama putera, na sobnoj temperaturi

200 grama šećera

Dva krupnija jaja

Kašičica ekstrakta vanile

200 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Malo cimeta

Sladoled od vanile, za serviranje, ako želite

KREM ČORBA OD TIKVICA! Jednostavan recept koji će vas ostaviti bez daha!

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite okrugli pleh prečnika tridesetak centimetara, i podmažite ga puterom. Pospite 70 grama šećera, pa složite kupine i kriške šljiva tako da ih ravnomerno rasporedite po plehu.

Mikserom mutite puter i ostatak šećera dok ne dobijete penastu smesu, zatim dodajte jedno po jedno jaje i miksirajte dok se lepo ne sjedini. Zatim dodajte ekstrakt vanile.

Brašno, cimet i prašak za pecivo pomešajte u drugoj činiji, pa dosipajte pomalo u smesu sa jajima, miksirajući sve vreme, tako da dobijete ujednačenu teksturu.

Smesu sipajte u pleh, preko voća, pa pecite oko 60 minuta ili dok čačkalica iz testa ne izađe čista.

Ostavite kolač da se ohladi, a onda prevrnite pleh, tako da kad kolač izvadite voće bude na vrhu. Služiti uz malo sladoleda od vanile.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija