• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sensa

09.09.2019

09:16

SPECIJALITETI ZA VEGANE! Evo kako da zamenite mlečne namirnice u receptima!

Recepti

SPECIJALITETI ZA VEGANE! Evo kako da zamenite mlečne namirnice u receptima!

Podeli vest

Za mnoge poslastice lako ćete redizajnirati recepte i učiniti ih podesnim za vegane ako znate čime da zamenite mlečne namirnice

Puter zamenite voćnim pireima

Ako pečete kolače, umesto putera možete upotrebiti voćni pire i to najbolje od voća sa gustom konzistencijom - banana, krušaka, ananasa... Imajte na umu da treba da smanjite količinu šećera prema receptu, zbog onog koji ćete u kolač uneti voćem. Što se tiče odnosa količine putera i voća, razmera treba da bude 2 prema 1, odnosno umesto 100 gr putera računajte na 50 gr voća.
 

Izbacite mleko iz recepata

Umesto kravljeg mleka korisitite mleko drugog porekla - sojino, kokosovo, bademovo mleko. Čak i kada pripremate poslastice za one koji nisu vegani, slobodno se odlučite za ovaj trik, dobićete drugačiji ukus koji će se mnogima svideti. Ako vam je mleko predviđeno u receptu za slano jelo, vodite računa da upotrebite nezaslađenu zamenu.

Varijacije umesto pavlake i šlaga

Ako je po receptu za neku poslasticu potrebna slatka pavlaka, zamenite je kokosovim mlekom ili pasiranim avokadom. Za puni ukus mućenog šlaga, probajte pire od indijskog oraha - dobro ga isperite pa ga umutite u blenderu dodajući sok od jabuke. Na kraju, začinite sa trunkom soli i ekstraktom od vanile.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đorđe

pre 4 godine

Pošto sam netolerantan na laktozu, jako su mi dobrodošli ovi saveti i trikovi!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija