VOLEĆETE IH VIŠE NEGO SLATKE! Da li ste probali SLANE, PUNJENE KROFNE? Recept za najbržu i najukusniju večeru

Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

19:53 Recepti 0

Informer.rs/coolinarika | 22. 10. 2019.

VOLEĆETE IH VIŠE NEGO SLATKE! Da li ste probali SLANE, PUNJENE KROFNE? Recept za najbržu i najukusniju večeru

Prave se za ČAS!

Krofne su vam sigurno jedan od omiljenih slatkiša. Za slatke ste čule, a da li ste probale SLANE, PUNJENE krofne?

Prave se brzo i lako, a ukus je neverovatan. 

Youtube printscreen/ Milica Mihailović

 

Potrebno vam je:

500 g brašna
2 jaja
400 ml mleka
1 kockica kvasca
1 kašičica soli
pola kašičice šećera

Fil za punjenje:

200 g salame
150 g tvrdog sira
2 kašike pavlake

Ukoliko želite, možete ih puniti i samo sa sirom ili proizvodima po želji.

Youtube printscreen/ Milica Mihailović

 

NAČIN PRIPREME

Rastvorite kvasac u 100 ml toplog mleka sa pola kašičice šećera.

Zatim u brašno dodajte jednu kašičicu soli, jaja, rastvoreni kvasac i još oko 300 ml toplog mleka. Umesite srednje tvrdo testo i ostaviti da naraste.

Kad se testo udvostruči, podelite na dva jednaka dela i umesiti ga na brašnom posutoj površini da postane glatko. Od oba dela oklagijom razvijte kore debljine oko 5mm. Na jednu koru kašikom nanesite fil, pritom pazite da fil zauzima malo manje mesta nego čaša ili modla sa kojom ćete seći krofne, pa sve prekriti drugom korom. 

Umesto dve, može se napraviti i jedna kora debljine oko 5mm, pa na pola naneti fil i prekriti drugom polovinom.

Krofne zatim ispržite u vrelom ulju.

Youtube printscreen/ Milica Mihailović

 

Kako da spremite Fil

Pomešajte narendanu salamu, narendani ili izgnječeni sir i pavlaku.

Još jedna ideja za fil - unutra stavite tanak kolutić paradajza, a odozgo narendajte malo sira, pa sve to preklopite drugom korom. Vrlo je sočno i osvežavajuće.

Naravno, fil se može prilagoditi vašim ukusima i trenutnim zalihama. Kačkavalj, pečurke, povrće... Pustite mašti na volju.

Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

 

Nakon što ih ispržite, možete ih poslužiti uz pavlaku ili jogurt.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]