ZA BRŽE PRAVLJENJE KOLAČA! Trikovi koji će za tren oka ugrejati maslac i jaja na SOBNOJ temperaturi!

Pixabay

14:50 Recepti 0

Miss.24.sata.hr | 16. 11. 2019.

ZA BRŽE PRAVLJENJE KOLAČA! Trikovi koji će za tren oka ugrejati maslac i jaja na SOBNOJ temperaturi!

Spremne ste za pečenje kolača, ali vaše namirnice nisu? Maslac, jaja, slatka pavlaka i drugi sastojci koje ste izvadile iz frižidera nikako da se ugreju na sobnoj temperaturi

S obzirom na to da se u mnogim receptima navodi da sastojci treba da budu sobne temperature, potrebni su vam i neki trikovi da ubrzate postupak.

Maslac

Hladnom maslacu iz frižidera potrebno je oko 30 minuta da omekša. Postoje trikovi koji će vam pomoći da ubrzate postupak.

NE PRAVITE OVE GREŠKE OPASNE PO ZDRAVLJE! Evo jedinog bezbednog načina da PRIPREMITE PILETINU!

Naseckajte maslac na kocke široke oko 1 cm.
Stavite ih u posudu za mikrotalasnu,  te grejte u intervalima od 10 sekundi – ukupno ne duže od minut.

Kockice maslaca ne smeju da se rastope, već treba lagano da omekšaju – na dodir slobodno neka budu malo mekane, ali treba još da zadrže oblik.

Jaja

Kako bi se jaja brže ugrejala na sobnoj temperaturi, napunite srednje veliku posudu toplom vodom i u njoj držite jaja oko 10 minuta.

Ako vam u receptu piše da belanca i žumanca treba da budu odvojena, to uradite, te ih stavite u mali kalup za složenac od keramike.

pixabay.com

To stavite na lim za pečenje ili veliki kalup za složenac.
Napunite toplom vodom do pola i neka stoji do 10 minuta.

Slatka pavlaka i mleko

Mlečne proizvode ćete najbrže ugrejati na sobnoj temperaturi tako što ćete ih grejati u intervalima od 10 sekundi u mikrotalasnoj.

DA ZAGREJE DUŠU: Njeno visočanstvo BELA TOPLA ČOKOLADA!

Pazite na to da mikrotalasnu ne ispuštate iz vida na duže vreme – pavlaka se može zapeniti, a mlaćenica zgusnuti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]