
Pixabay
NAJFINIJA POHOVANA PILETINA NA SVETU - ovako će vam ispasti kao da je iz restorana!
Pohovana piletina je jelo koje malo ko ne voli, zar ne?
Sastojci:
PILEĆE ROLNICE SA SUSAMOM! Ove slane đakonije morate da probate! (RECEPT)

ZDRAVA DOZA HEDONIZAMA! Čarobna pastrmka na povrću!


• kašičica mlevene paprike
• 2 kašičice soli
• kašičica čilija u prahu
FRITATA SA PEČURKAMA I PRAZILUKOM! Proteini i vitamini u jednom receptu!

RECEPT ZLATA VREDAN: Punjena jaja na RUSKI NAČIN sa kavijarom!

• kašičica crnog bibera
• 1/2 kašičice celerove soli
• 1/2 kašičice sušene žalfije
• 1/2 kašičice belog luka u prahu
• 1/2 kašičice mljevenog papra
• 1/2 kašičica suvog origana
• 1/2 kašičice suvog bosiljka
• 1/2 kašičice suvog majorana
• 1 1/2 šolje univerzalnog brašna
• 1 kašika smeđeg šećera
• celo pile (2 komada belog mesa, 2 bataka, 2 karabataka, 2 krila)
• jaja (broj po potrebi)
• ulje za prženje
VITAMINSKA BOMBA U ČAŠI! Vanila jogurt podiže energiju - najbolji način za započenete dan!
ZIMSKA SALATE ČAROBNIH UKUSA - Laki obroci posle praznične trpeze prijaće stomaku!
Priprema:
Zagrejte fritezu na 180 stepeni. Pomešajte sve začine, brašno, smeđi šećer i so. Stavite komade piletine u umućena belanca da ih lagano prekriju, a zatim prebacite u smesu s brašnom. Ponovite postupak sa svakim komadom piletine i ostavite je da odstoji oko pet minuta kako bi se malo prosušila. Pržite piletinu u serijama. Belo meso i krila pržite 12-14 minuta, a batake i karabatake još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji se stavlja u najdeblji deo) pokaže 75 stepeni. Ostavite piletinu da se ocedi na nekoliko papirnatih ubrusa i poslužite dok je vruće.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
mondo.rs/informers | Nedelja, 12. 01. 2020.
Zorzo
19.01.2020. 22:56
Friteza je bolest.