Originalan recept za BOSANSKO TESTO za pite: PRSTE DA POLIŽEŠ! (RECEPT)

Pixabay

19:54 Recepti 0

still/informer.rs | 19. 01. 2020.

Originalan recept za BOSANSKO TESTO za pite: PRSTE DA POLIŽEŠ! (RECEPT)

Bosanska kuhinja možda je najpoznatija po najukusnijim burecima i pitama. Da biste napravili pravu bosansku pitu, morate umesiti kore po pravom bosanskom receptu!

NAPOMENA:

Najvažnije kod pripreme kora jeste da se razvuku tako da budu gotovo prozirne i elastične, a to je posebno umeće koje se stiče praksom!

SASTOJCI:

  • 500 g glatkog brašna
  • dve kašičice soli
  • 300 ml vode
  • malo ulja

PRIPREMA: 

Brašno stavite u posudu, dodajte so i odmah dodajte svu vodu. Rukom sjedinite i mesite testo dok ne dobijete smesu bez imalo brašna i grudvica. Podelite na dve loptice i pustite neka testo odstoji 15 minuta, a nakon toga brašnom pospite sto preko kojeg ste prebacili čist pamučni stolnjak.

Lopticu testa oklagijom razvucite na debljinu malog prsta. U pleh za pečenje stavite kašiku ulja, razmažite i stavite koru u njega. Preko nje prelijte još jednu kašiku ulja i razmažite, a postupak ponovite i s drugom korom.

EKSPLOZIVNE KOMBINACIJE! Ova tri para horoskopskih znakova ubedljivo imaju NAJTURBULENTNIJE VEZE!

 

RECEPT ZA BRZU VEČERU! Ukusne PIROŠKE - mekane kao duša! Sastojke već imate kod kuće, možete ih puniti ČIME GOD ŽELITE! (VIDEO)

Ostavite ih da odstoje 20 minuta ili malo duže, ali kraće se ne preporučuje.

Zatim ih izvadite na stolnjak, jer se tako neće lepiti. Prvo počnite da razvlačite koru od sredine obema rukama. Ne gurajte cele vrhove prstiju unutra nego radite lagano jagodicama.

Razvucite preko stola dok ne postanu tanke i gotovo prozirne. Krajeve otkinite pošto su malo deblji, poprskajte uljem i filujte nadevom po želji. Izdignite stolnjak i prebacite krajeve kore tako da dobije pravougaon oblik, a zatim izdignite stolnjak i pustite da se kora umota u valjak.

Rukama je savijte u oblik potkovice, pa lagano prebacite u podmazan pleh. Ponovite postupak s drugom korom i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]