• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

21.01.2020

09:05

NEKI NOVI KAČAMAK! Da li ste probali burgere od palente?

Recepti

NEKI NOVI KAČAMAK! Da li ste probali burgere od palente?

Podeli vest

Palenta je staro jelo, koje je pre više od sto godina postalo popularno kod nas, a ukoliko ste raspoloženi da joj udahnete novi život, imamo pravi recept za vas...

Sastojci:

400 g palente

litar vode

dve manje tikvice

osam šnita slanine

SAVRŠEN PRILOG ILI LAGANA VEČERA: Rižoto od povrća i vina NA FRANCUSKI NAČIN!

NAPRAVITE SAVRŠENU ZAPRŠKU ZA PASULJ! Ako volite balkansku kuhinju, OVO MORATE DA PROBATE!

 

dva paradajza

četiri teleće šnicle

maslinovo ulje

so, biber

Foto: Shutterstock

ŠPAGETE S BUNDEVOM! Slano zadovoljstvo vredno truda! (RECEPT)

Priprema: 

Teletinu marinirajte u maslinovom ulju sa malo soli i bibera. U vodu dodajte so i malo maslinovog ulja, pustite da proključa, pa uz stalno mešanje postepeno dodajte palentu. Smanjite vatru i kuvajte mešajući još desetak minuta. Smesu izlijte u plitku posudu, izravnajte i pustite da se ohladi. Pomoću kalupa ili čaše izrežite krugove i ispecite ih na gril tiganju na malo maslinovog ulja. Tikvice isecite na deblje kolutove, pa i njih prepecite na gril tiganju. Slaninu prepržite dok ne postane hrskava, izvadite i ostavite sa strane. Na istoj masnoći ispržite teletinu. Paradajz isecite na kolutove. Na krug palente stavite grilovanu tikvicu, list slanine, teletinu, paradajz, opet slaninu i tikvicu, pa na kraju poklopite drugim krugom palente. Služite uz omiljeni sos.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija