RUČAK SPREMAN ZA 45 MINUTA: Svinjska jetra na mađarski način!

Pixabay

16:05 Recepti 0

24kitchen.rs/informer.rs | 16. 02. 2020.

RUČAK SPREMAN ZA 45 MINUTA: Svinjska jetra na mađarski način!

Počastite sebe ovim mađarskim specijalitetom

Sastojci:

500 g svinjske jetre
1 glavica crnog luka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
4 čena belog luka
4 kašičice paste od paradajza
100 g krupno seckane svinjske kobasice
50 g putera
1/2 kašičice crvenog bibera
sirov peršun za posipanje
so i crni biber po ukusu

Printscreen You Tube

 

Priprema:
Očistiti jetru i iseći je na trake. Kobasice iseći na ploške. Naseći luk na polumesece, a paprike na štapiće. Beli luk naseckati sitno. Ispržiti jetru na polovini putera pa je izvaditi. U istoj posudi rastopiti preostali puter i ispržiti kolutiće kobasica. Kad porumene, dodati luk i paprike. Promešati i dodati beli luk. Kad povrće omekša, dodati pastu od paradajza i crveni biber. Sipati 150ml vode i promešati. Vratiti jetru u tiganj i začiniti je solju i crnim biberom. Promešati.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]