RASKOŠAN UKUS ČOKOLADE! Jednostavna bečka torta - pravi se lako, a JEDE ODMAH!

pexels.com

16:33 Recepti 0

mondo.rs/informer.rs | 15. 03. 2020.

RASKOŠAN UKUS ČOKOLADE! Jednostavna bečka torta - pravi se lako, a JEDE ODMAH!

Donekle podseća na čuvenu saher tortu, ali je nešto jednostavnije pripreme. Umesto džema od višanja možete koristiti i onaj od šljiva, kajsija i slično...


Sastojci:

70 g prezli

3 kašike ruma

200 g putera

NA PRVOJ LINIJI ODBRANE! Ljuta paradajz čorba PODIŽE IMUNITET!

NEDELJNI RUČAK ZA DESETKU! Piletina punjena spanaćem i mocarelom!

 

4 kašike + 120 g šećera

8 jaja

130 g otopljene čokolade

PEČENI BADEMI SA MEDOM I CIMETOM! Zdravi su, a neverovatno UKUSNI

200 g mlevenih badema

Glazura:

125 g čokolade

60 g putera

kašika ulja

Shutterstock

Priprema:

Prezle preliti rumom i promešati. Umutiti puter sa 4 kašike šećera. Dodati 3 jajeta i otopljenu čokoladu. Postepeno umešati 5 žumanaca. Lagano dodati sneg od 5 belanaca i 120 g šećera. Dodati mlevene bademe i prezle. Peći 20 minuta na 180 stepeni C, pa smanjiti na 170, i peći još 25 minuta. Ohlađeno testo prerezati na pola, premazati marmeladom od višanja (oba dela) i spojiti. Napraviti glazuru čokolade, putera i ulja i preliti tortu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.