ITALIJANSKI KUVAR OTKRIO TAJNU! Ovo je jedini recept za ORIGINALNE ŠPAGETE KARBONARE!

Pixabay

08:13 Recepti 0

Gourmet Traveller/informer.rs | 07. 04. 2020.

ITALIJANSKI KUVAR OTKRIO TAJNU! Ovo je jedini recept za ORIGINALNE ŠPAGETE KARBONARE!

Italijanski šef Masimo Bjanki podelio je savet za pripremu autentične karbonare, sa samo pet sastojaka...


Italijanski šef Masimo Bjanki podelio je za Gourmet Traveller savjet za pripremu tradicionalne karbonare, sa samo pet sastojaka koji je čine autentičnom. Posebno je naglasio da karbonaru treba pojesti odmah nakon pripreme, dok je još vruća.

ISKORISTITE OSTATKE OD DORUČKA I NAPRAVITE LAZANJE! A evo i KAKO!

HRANA ZA DUŠU! Kobasice sa krompirom i kiselim kupusom! (RECEPT)

Da biste napravili autentičnu kabonaru, Bjanki kaže da će vam biti potrebno: jaja (šest žumanca i tri belanca), 50 mililitara ekstra devičanskog maslinovog ulja, 200 grama sušenog svinjskog obraza (to je delikatews u Italiji, ako ne možete da ga nabavite, može i pančeta), sir (25 grama parmezana i 25 grama pekorina) i špageti (500 grama).

Pogledajte kako ove špagete pravi Džejmi Oliver:

Stavite testeninu da se kuva i pazite da bude 'al dente'. Isecite slaninu na tanje kockice. Premažite tiganj s malo maslinovog ulja, zagrejte, pa prepecite slaninu dok ne postane hrskava. 

U posudi pomešajte sneg od belanca, žumanca i sir. Začinite crnim biberom. Špagete prebacite u tiganj, pa dodajte smesu jaja i brzo promešajte na laganoj vatri da se sve sjedini.

BEZ KVASCA! Mini-hlebovi gotovi za samo 15 minuta!

Ako vam karbonara deluje previše suva, uvek možete da dodate malo vode u kojoj se kuvala. Začinite s još malo crnog bibera i poslužite, prenosi The Mirror.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.