ČIZKEJK OD BRESAKA! Poslastica koju ćete obožavati, a pravi se za POLA SATA

Pixabay

11:43 Recepti 0

stil/informer.rs | 10. 04. 2020.

ČIZKEJK OD BRESAKA! Poslastica koju ćete obožavati, a pravi se za POLA SATA

Poslastica koja će omađijati vaša čula...

Čizkejk ima bezbroj varijacija i omiljena je poslastica mnogima, a mi vam predstavljamo domaću varijantu ovog nezamenjivog slatkiša koja se sprema brzo i lako, a videćete – bolji je od bilo kog kupovnog!

Potrebni sastojci za koru:

Mlevenog keksa 300 grama
Margarin lajt – polovina kutije tačno
Mleko 100 ml

Potrebni sastojci za fil:

Krem sir neutralni 300 grama
Jedna kisela pavlaka
Slatka pavlaka 400 ml
Prah šećer 10 kašika

Potrebni sastojci za preliv:

Sveže breskve 4 – 5 komada ili jedan kompot od bresaka
Kristal šećer 10 kašika
Vanilin šećer
Jedan želatin 

Printscreen You Tube

Priprema:

U činiju sipajte mleveni keks, dodajte polovinu pakovanja margarina i mleko, a zatim smesu polako mešajte rukom dok ne postane ujednačena. Smesu zatim rasporedite u kalup za čizkejk i ostavite u frižider dok pripremate fil.

Fil: U dublji sud sipajte krem sir i kiselu pavlaku, dodajte prah šećer i mešajte kašikom dok se ne sjedini i ne nestanu grudvice od prah šećera. U drugoj činiji umutite posebno prethodno dobro ohlađenu slatku pavlaku tako da bude jako gusta. Polako dodajte slatku pavlaku u smesu od srem sira i pavlake i mešajte špatulom sve dok se smesa potpuno ne sjedini. Masu sipajte u kalup, preko korice i vratite u frižider.

Preliv: Breskve (sveže ili iz kompota) sitno iseckajte i stavite u tiganj sa širim dnom. Ukoliko koristite breskve iz kompota, nalijte sirup preko njih, tako da prekrije breskve, a ukoliko koristite sveže, sipajte vodu. Uključite šporet na malu temperatutu, sipajte šećer i vanilin šećer i kuvajte 10-15 minuta na laganoj vatri. Za to vreme jedan želatin stavite u malu šerpu i dodajte mu 4 kašike vode, a zatim ga nekoliko minuta, uz neprestano mešanje, rastapajte na laganoj vatri. Kada je voće gotovo, sklonite ga sa vatre i pustite da se prohladi, a zatim mu dodajte vruć želatin, dobro sve izmešajte i prelijte voćni preliv preko fila. Ostavite u frižideru minimum 5 sati da se stegne, a najbolje je da odstoji preko noći.

Napomena: Za preliv, umesto bresaka, kožete koristiti i drugo voće poput jagoda, malina, borovnica ili mešavine šumskog voća.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]