• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: domacirecepti.net

05.05.2020

17:22

SLANI ŠTAPIČI SA SUSAMOM! Mekani, kao iz pekare - idealni za večeru i doručak (FOTO)

Recepti

SLANI ŠTAPIČI SA SUSAMOM! Mekani, kao iz pekare - idealni za večeru i doručak (FOTO)

Podeli vest

Možete dodati i malo kima za bolji ukus

Sastojci:

300 gr sitnog sira
2 jaja
250 gr omekšalog margarina

1 kašičica soli
450 gr brašna

Foto: youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Umutiti margarin sa sirom i solju, dodati jaje pa sve opet mikserom umutiti. Dodati 250 gr brašna, otprilike to onako, pola mere, pa opet mikserom umutiti.

Dalje, dodavati brašno dok se ne umesi testo koje nije lepljivo za ruke, nekih 400 gr. Testo možete, a i ne morate, zavisi od obima posla da zavijete u najlon i ostavite u frižider.

Testo mora biti dosta mekano, taman toliko da se jako ne lepi za ruke.

Podeliti testo na dva dela pa na papiru za pečenje uz pomoć malo brašna razvući pravougaonik širine skoro kao papir za pečenje, a dužine koje želite.

Debljina testa treba da je nekih 3 – 5 mm.

Sekačem za picu, koji ste umočili u brašno kako se ne bi lepio za testo iseći vodoravno na dva dela pa onda uzduž vući sekač, praveći štapiće. Prebaciti zajedno sa papirom u veliki pleh od rerne.

Nagnete pleh, ukoso, i samo papir povučete na pleh, nema potrebe da podizete.

Preostalo jaje umutiti i malo posoliti pa premazati štapiće, posuti nekim semenkama,po želji. Ne brinite, neće se slepiti, još će se malo skupiti pa će biti svaki za sebe poseban.

Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta. Videćete, kada porumene su gotovi. Peći na sredini rerne.

Grickaju se i vreli, topli, al najukusniji su hladni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija