TRIK KAKO DA VAM SMESA ZA PALAČINKE ISPADNE SAVRŠENO! Mnogi POGREŠNO MUTE - evo šta tačno treba da URADITE!

Printscreen You Tube

20:32 Recepti 0

Genius Recipes | 20. 05. 2020.

TRIK KAKO DA VAM SMESA ZA PALAČINKE ISPADNE SAVRŠENO! Mnogi POGREŠNO MUTE - evo šta tačno treba da URADITE!

Prvo što naučimo da spemamo u kuhinji, pored jaja, jesu palačinke!


Recept za spremanje ove najpopularnije poslastice na svetu je poznat i svi ga spremaju na svoj način. Postoje je razne varijante, ali nije na odmet da znate sve.

Fenomenalan trik kojim se služe poslastičari kako bi bili sigurni da će njihove palačinke uvek biti mekane, slasne i ukusne.

Reč je o načinu na koji se priprema testo.

Pixabay

Nophodno je da kada razbijete jaja, prvo odvojite žumance od belanca. Žumance bi trebalo da pomešate sa mlekom, a tek na kraju se dodaju belanca kako bi palačinke dobile vazdušastu formu.

Odvojite u jednu posudu suve sastojke (brašno, so, šećer). U drugu posudu sipajte mokre sastojke (mleko u ovom slučaju). Žumance dodajte u mleko, pa dobro promešajte. Potom izmešate suve i tečne sastojke.

 U umućenu masu dodajte belanca, pa ponovo sve zajedno dobro umutite. Ostavite smesu da odstoji pet minuta i možete ih peći.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.