LAKO ZA PRAVLJENJE, A LEPO NA OKO! Sendvič sa avokadom i poširanim jajetom!

Shutterstock

19:12 Recepti 0

informer.rs | 08. 07. 2020.

LAKO ZA PRAVLJENJE, A LEPO NA OKO! Sendvič sa avokadom i poširanim jajetom!

Jednostavan recept...

SASTOJCI:

  • dve kriške ražanog hleba
  • dva veća jajeta
  • veći zreli avokado
  • malo čeri paradajza
  • kašika sirćeta
  • so, biber, peršun

PRIPREMA:

Jaja razbiti u dve manje činije. U šerpi zagrejati dve litre vode, dodati sirće, pa kad počne da ključa blago promešati, da se napravi vir.

Pažljivo spustiti prvo jaje u vir, pa kuvati tri-četiri minuta, da se belance stvrdne a da žumance ostane retko. Izvaditi rešetkastom kašikom.

Postupak ponoviti sa drugim jajetom. Na kriške hleba staviti na tanje kriške isečen avokado, odozgo položiti poširana jaja i iseckan čeri paradajz, posoliti, pobiberiti i začiniti peršunom, pa poslužiti dok je toplo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.