TRI TRIKA za savršenu pripremu hrskave slanine

Pixabay

12:09 Recepti 0

stvarukusa.rs | 10. 07. 2020.

TRI TRIKA za savršenu pripremu hrskave slanine

Retko koja osoba ne voli da jede slaninu. Nju možete koristiti kao dodatak u Cezar salati, da napravite omlet… Ukusna i hrskava slanina će upotpuniti svaki vaš obrok. Saznajte na koje načine možete da je pripremite:

Pržena slanina

Najjednostavniji način pripreme slanine je u tiganju. Na taj način ćete lako odrediti kada je slanina gotova, kada je treba okrenuti na drugu stranu, a miris koji se širi kuhinjom još više će otvoriti vaš apetit. Najbolje je da slaninu prirpemate u tiganju sa visokim ivicama kako biste izbegli preterano prskanje i prljanje šporeta i kuhinje. Ovaj ukusan mesni proizvod pripremite na umerenoj temperaturi, a s obzirom da će se tokom prženja smanjiti, slobodno stavite više slanine u tiganj. Koristeći hvataljke, često okrećite slaninu. Kada je slanina ispržena, izvadite je i stavite na  ubrus da se iscedi višak masnoće.

Slanina iz rerne

Ako planirate da pripremite dosta slanine, najbolje je da je prirpemate u rerni. Rernu uključite na 200°C da se zagreje. Uzmite malo dublji pleh i na dno stavite aluminijumsku foliju, pa preko stavite rešetku za pečenje. Rešetka će omogućiti slanini da se lepo ispeku izdignute i da ne plivaju u svojoj masnoći. Ali neće biti veći problem i ako nemate rešetku. Stavite slaninu u zagrejanu rernu i okrenite je nakon otprilike 10 minuta. Vreme pripreme zavisi od debljine slanine, ali i od vašeg ličnog ukusa – da li volite hrskavu slaninu ili ne. Ispečenu slaninu stavite na  ubrus da se iscedi višak masnoće. Ovaj način pripreme ima još jednu prednost – kada se masnoća ohladi, samo zgužvajte aluminijumsku foliju i bacite je.

Slanina pripremljena u mikrotalasnoj

Prekrijte tanjir papirnim ubrusima u nekoliko slojeva, pa preko stavite 4-6 režnjeva slanine i zatim sve prekrijte sa još dva sloja ubrusa. Zagrevajte u mikrotalasnoj rerni na jakoj temperaturi oko dva minuta, a potom izvadite da proverite da li je slanina gotova. Nekoliko puta ponavljajte postupak zagrevanja i proveravanja slanine, a čitav proces ne bi trebalo da traje duže od pet minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.