• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: letina kuhinja

25.07.2020

10:07

(VIDEO) ROLAT SA BANANAMA! Poslastica koju ćete obožavati

Recepti

(VIDEO) ROLAT SA BANANAMA! Poslastica koju ćete obožavati

Podeli vest

Jedini kolač koji neodoljivo podseća na leto i more

Sastojci za koru:

4 jaja
4 kašike mlevenih oraha
2 kašike brašna
5 kašika kristal šećera

1 kašika kakao praha
1/2 praška za pecivo

Priprema kore: Izmiksirati jaja, dodati šećer i nastaviti miksiranje. Ubaciti orahe i kakao, miksirati. Zatim brašno i prašak za pecivo. Umućenu smesu presuti ravnomerno u pleh na koji smo prethodno stavili pek papir. Peći na 180 stepeni 10 minuta.

Sastojci za fil:

600 mleka
6 kašika brašna
4 kašike kristal šećera
1 vanilin šećer
100gr prah šećera
180gr margarina
3-4 banane

Priprema fila: Mleko presuti u šerpu, i početi sa kuvanjem. Dodati šećer i vanilicu i lagano kuvati. Staviti i brašno i uz neprestano mućenje nastaviti kuvanje dok se smesa ne zgusne. Izmiksirati margarin i prah šećer, pa postepeno dodavati skuvanu smesu uz miksiranje. Po želji možete dodati i još mlevenih oraha. Fil ravnomerno mazati preko kore, pa staviti banane. Uviti u rolat. Premazati filom i dekorisati po želji. Odneti na hlađenje. Prijatno!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija