SAVRŠENO KREMAST! Rižoto sa ćuretinom i parmezanom!

Printscreen (YouTube)

18:51 Recepti 0

informer.rs | 07. 08. 2020.

SAVRŠENO KREMAST! Rižoto sa ćuretinom i parmezanom!

Obavezno probajte da napravite jelo po ovoj recepturi...

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 350 g ćurećeg filea
  • šolja pirinča
  • 100 ml belog vina
  • litar bistre pileće supe
  • komad maslaca
  • pola šolje parmezana
  • majčina dušica
  • so, biber

PRIPREMA:

U većem tiganjuu zagrejati ulje i maslac, pa kratko propržiti iseckan crni luk. Dodati potisnuti beli luk, mešati minut, pa ubaciti ćuretinu isečenu na komadiće. Pržiti dok ćuretina ne porumeni, dodati pirinač i mešati još minut-dva.

Preliti vinom, krčkati dok alkohol ne ispari, pa dodati kutlaču supe. Mešati dok tečnost ne ispari, pa naliti sa još malo supe. Postupak ponavljati dok pirinač ne upije svu tečnost.

Posoliti, pobiberiti i začiniti majčinom dušicom, posuti rendanim parmezanom, pa poslužiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.