SVI SMO JELI GALETE, ALI OVE SA TIKVICAMA NISTE PROBALI! Baš se brzo prave i jedino što je važno je da ih služite TOPLE!

Shuterstock

20:50 Recepti 0

informer.rs | 05. 08. 2020.

SVI SMO JELI GALETE, ALI OVE SA TIKVICAMA NISTE PROBALI! Baš se brzo prave i jedino što je važno je da ih služite TOPLE!

Baš se brzo prave...

SASTOJCI:

  • dve srednje tikvice
  • veće jaje
  • četvrt šolje mleka
  • četvrt šolje parmezana
  • pola šolje brašna
  • pola kašičice italijanske mešavine začina
  • maslinovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Tikvice oprati, očistiti i izrendati, pa posoliti i ostaviti da odstoje 20-30 minuta. Potom ih dobro ocediti od viška vode.

U adekvatnoj činiji umutiti jaje sa mlekom i parmezanom, pa dodati brašno prethodno pomešano sa italijanskim začinima.

Sjediniti, dodati oceđene tikvice, začiniti, pa od dobijene smese ispeći galete. Poslužiti dok je toplo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.