KOKOS KREMPITE! Nesvakidašnji ukus naširoko poznate POSLASTICE!

printscreen You Tube

21:38 Recepti 0

informer.rs | 13. 08. 2020.

KOKOS KREMPITE! Nesvakidašnji ukus naširoko poznate POSLASTICE!

Ukus koji se ne zaboravlja...

SASTOJCI:

  • dva bloka lisnatog testa
  • 400 g kokosovog mleka
  • 60 ml vode
  • kašika ekstrakta vanile
  • dve kašike ekstrakta kokosa
  • pet žumanaca
  • 85 g šećera
  • tri kašičice kukuruznog skroba
  • šećer u prahu

PRIPREMA:

Lisnato testo razvaljati na dva jednaka pravougaonika, staviti u dva pleha obložena papirom za pečenje, pa odozgo izbockati viljuškom.

Peći u rerni na 220 stepeni dok testo ne porumeni. U međuvremenu kokosovo mleko prokuvati na umerenoj vatri uz neprekidno mešanje. U činiji sjediniti žumanca, šećer, vodu, ekstrakte kokosa i vanile i skrob.

Dodati trećinu vrelog kokosovog mleka i dobro promešati. Potom dodati preostalo kokosovo mleko i kuvati na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Ohladiti, filovati kore, pa ostaviti da prenoći. Posuti šećerom u prahu, seći na kocke i poslužiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.