KORPICE SA SLANINICOM! Nijedan gurman neće moći da odoli OVOM JELU! (RECEPT)

printscreen You Tube RECEPTI.COM

20:46 Recepti 0

recepti.com/informer.rs | 23. 09. 2020.

KORPICE SA SLANINICOM! Nijedan gurman neće moći da odoli OVOM JELU! (RECEPT)

Preukusno je...

Potrebno je:

12 parčića tost hleba
1 čaša kisele pavlake
3 jajeta
1/2 kašičice soli
20 kolitova praziluka
1 crvena sveža paprika
1 žuta/zelena paprika
12 lenti slanine
1 kašičica origano
150 g kačkavalja

PRIPREMA:

Tost hleb iseći čašom, koja odgovara kalupima za projice. Kalupe premazati uljem ili margarinom. U odgovarajuću posudu umutiti jaja sa pavlakom, dodajući so. Smesu sjediniti i odložiti.

Crvenu, zelenu/žutu papriku iseći na kolutove, pa ih podeliti na polovine. Praziluk iseći na kolutove, koliko smatrate da stavite unutra kalupa. Na kockice ili štapiće naseckajte deo kačkavalja (1-2 kockice u svaki kalup).

U kalupe staviti tost hleb. Slaninu staviti okolo tost hleba, u krug, zatim 1/2 umućene smese pavlake i jaja, dodati iseckane kockice kačkavalja, pa ostatak smese. Odozgo staviti pripremljenu papriku, tako da bude šareno (dekorativno). Dodati kolutove praziluka i posuti origanom.

printscreen You Tube RECEPTI.COM

Rernu uključiti na 200 C i peći nekih 10-ak minuta, dok slaninica lepo požuti i smesa unutar korpica bude pečena. U međuvremenu dok se korpice peku, izrendati ostatak kačkavalja na krupno rende.

Kada su korpice pečene, izvaditi iz rerne i posuti kačkavaljem i po želji još malo origanom i vratiti na 5 minuta da se kačkavalj otopi. Sačekati malo da se prohladi, izvaditi iz kalupa i poslužiti. Uživajte u predivnom ukusu. Prijatno.

Za više RECEPATA KLIKNITE OVDE.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.