• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: domacirecepti.net

13.10.2020

08:38

SOČNE, LOVAČKE ŠNICLE! Nema ništa lepše od MOČE - poslužite ih sa PIREOM! Ručak za DESETKU! (FOTO)

Recepti

SOČNE, LOVAČKE ŠNICLE! Nema ništa lepše od MOČE - poslužite ih sa PIREOM! Ručak za DESETKU! (FOTO)

Podeli vest

Svi ih vole!

Sastojci:

1 kg šnicli bilo da su juneće, bilo da su svinjske
5 kašika brašna
1 kašika mlevene, sitne paprike

suvi začin (vegeta), so i biber
peršunov i lovorov list
200 gr šampinjona
voda za podlivanje
još začina po ukusu, po želji tucana ljuta paprika, kurkuma, beli luk

Foto: youtube printscreen/ Najbolji Recepti Narkonia

Priprema:

Čekićem za meso sve šnicle izlupati pa ih sa jedne strane dobro posoliti i pobiberiti. Dok odstoje pomešati brašno i mlevenu papriku u jednoj posudi.

U tiganj sipati ulja, malo manje od 1 cm visine. Kada se ulje zagrejalo, smanjiti temperaturu prženja, ne treba da bude najjača.

Uvaljati šniclu u mešavinu brašna i paprike, pa je spustiti u vrelo ulje. Pržiti sa svake strane nekoliko minuta, dok blago ne porumene. Slagati na jadan tanjir.

Pazite na vatru, jer ulje i brašno u tiganju ne smeju da izgore (ukoliko vam se to desi, prospite pa uspite novo ulje).

U ulje koje je preostalo od prženja stavite jednu i po kašiku mešavine brašna i paprike, ostalo vam je od valjanja šnicli. Propržite par minuta, pa nalijte 700 ml ( 7 dl ) vode ili supe ukoliko imate i promešajte.

Dodajte začine sve začine koje ste nameravali da dodate. Poslažite meso u dobijeni saft, pa smanjite vatru na slabije, da onako tek vri.

Iseckajte šampinjone, nemojte rendati, jer će biti pretanki, nego seckajte nožem na listiće i stavite preko mesa. Kako se jelo bude krčkalo tako će i šampinjoni da otpuste.

Povremeno drmajte tiganj, ne bi smele šnicle da vam se zalepe za dno. Možete malo višljuškom da ih pomerite ako pomislite da vam se lepe za dno.

Krčkati nekih sat vremena dok pripremite prilog i salatu.

Prijatno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija