• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: domacirecepti.net

13.10.2020

15:51

DOMAĆI KOLAČ SA JABUKAMA! Miriše na detinjstvo - ko mu može odoleti?! A pravi se LAKO!

Recepti

DOMAĆI KOLAČ SA JABUKAMA! Miriše na detinjstvo - ko mu može odoleti?! A pravi se LAKO!

Podeli vest

Preukusno i brzo!

Sastojci:

3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka

12 kašika ulja
15 kašika mekog brašna
1 kašičica praška za pecivo

Nadev:

1 kg slatko kiselih jabuka
5 kašika šećera ili po ukusu
2 kašike griza
1 kašičica cimeta, ili po ukusu

Foto: youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Penasto ulupati jaja sa šećerom. Dodati mleko i ulje, pa opet ulupati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i  sve umutiti  zajedno.

U pleh dimenzija 20 x 30 ili 23 x 33cm, sipnuti malo ulja pa razvući četkicom, zatom posuti sa malo brašna i svuda drmajući tepsiju rasporediti. Ili staviti papir za pečenje.

Istresti malo više od pola smese, pa staviti u rernu da se zapeče i uhvati korica oko 15 minuta smanjivši temperaturu na 180 stepeni.

Dok se biskvit peče očistiti i izrendati jabuke, pa im dodati šećer i kratko, oko 5 minuta na vatri ih prokuvati. Na kraju dodati griz i cimet i sve promešati.

Kada se korica uhvatila preko nje stavljamo ceo nadev i ravnomerno rasporedjujemo. Preko nadeva izlivamo ostatak mase za kolač i vraćamo da se kolač dopeče.

Peći još oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač ohladiti, iseći u kocke, po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Prijatno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija