HLEB SA CIMETOM! Cela kuća će vam mirisati, a poješćete ga brže od bilo kog KUPOVNOG! (RECEPT)

printscreen You Tube

23:24 Recepti 0

Tportal.hr/informer.rs | 20. 10. 2020.

HLEB SA CIMETOM! Cela kuća će vam mirisati, a poješćete ga brže od bilo kog KUPOVNOG! (RECEPT)

Temperature su svakim danom sve niže, a bliži nam sezona praznika, pa je sada idealno vreme da svoje ukućane (i sebe) razveselite dezertom.

Sastojci:

  • 2 kašičice instant kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike mleka u prahu
  • 1 polovina šoljice tople vode
  • 1kašika meda
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašika cimeta
  • 4 šoljice brašna
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Cimet za posipanje
  • 1 jaje za premazivanje

dodatak po ukusu:

kandirano voće ili orašasti plodovi za dekoraciju

Priprema:

U mikser dodajte toplu vodu, instant kvasac, šećer i med. Pomešajte u mikseru dodavajući malo po malo brašno. U isto vreme dodajte i mleko u prahu, ekstrakt vanile te kašiku cimeta. Mešajte još pet minuta. Testo prebacite na pobrašnjenu radnu ploču i mesite kratko rukama dok ne dobijete lepu okruglu loptu. Testo stavite u nauljenu posudu te ga prekrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplom sat vremena.

Testo izvadite na pobrašnjenu radnu ploču. Pritisnite ga šakom te ga potom izvaljajte na tanko u obliku kvadrata. Posipajte testo izdašnom količinom šećera u prahu, a potom cimetom. Zatim pošpricajte testo vodom. Kada ste to napravili, počnite da rolate testo. Prerežite roladu uzdužno tačno po sredini na dva jednaka dela. Zatim ih isprepletite poput pletenice, pazeći da spojite krajeve.

Uključite pećnicu na 180 stepeni. Pletenicu stavite u pleh za pečenje. Možete je pustiti takvu kakve je ili je uviti u krug. Prekrijte je čistom krpom i stavite iznad pećnice na šporet da stoji još pola sata.

Premažite pletenicu smesom jajeta i vode pa posipajte po vrhu šećerom i cimetom. Pecite u pećnici 30 do 35 minuta.

Pixabay



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.