• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bakina kuhinja

21.10.2020

09:37

(VIDEO) ČOKOLADNA TORTA! Kremasta poslastica kojoj niko neće ODOLETI

Recepti

(VIDEO) ČOKOLADNA TORTA! Kremasta poslastica kojoj niko neće ODOLETI

Podeli vest

Ako želite da obradujete goste kremastom i čokoladnom tortom, isprobajte bakin recept. Garantovano će se svima dopasti, a odgovara svakoj prilici, bilo da je u pitanju rođendan, slava, godišnjica braka…

Sastojci:

Za fil:

8 žumanaca

100 g šećera
2 vanilin šećera
150 g čokolade
200 g maslaca
1 kesica šlaga

Za koru: 

8 belanaca
6 supenih kašika šećera
150 g mlevenih oraha
8 supenih kašika brašna

Priprema:

Za fil: Žumanca, šećer i vanilin šećer umutite prvo u posudi, pa onda kuvajte na pari 10-ak min. Žumanca su kuvana kada kašikom provučete kroz njih i vidi se dno. Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite ovo malo da se prohladi, pa dodajte u izmućen maslac na sobnoj temperaturi. U smesu dodajte umućen šlag. Ostavite fil u frižideru sat vremena.

Za koru: Umutite belanca, dodajte prstohvat soli, pa dodajte šećer i umutite. Onda sve vreme mutite i dodajte orahe i prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Pecite u plehu koji ste obložili papirom za pečenje. Kore isecite na 3 dela da se dobiju 3 jednaka pravougaonika. Posebno na pari otopite 100 g čokolade sa 3 supene kašike ulja. Kada sklonite sa ringle, dodajte jednu supenu kašiku margarina jer će čokoladi dati sjaj i čvrstinu. Svaku koru premažite filom, a odozgo prelijte topljenom čokoladom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija