OD OVOG SLATKIŠA CELA KUĆA ĆE VAM MIRISATI NA CIMET! Čuvene ROLNICE, testo je meko, a zbog preliva su SOČNE!

printscreen You Tube

20:25 Recepti 0

praktičnazena/informer.rs | 21. 10. 2020.

OD OVOG SLATKIŠA CELA KUĆA ĆE VAM MIRISATI NA CIMET! Čuvene ROLNICE, testo je meko, a zbog preliva su SOČNE!

Proveren recept...

Sastojci za testo:

  • 350 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • ½  kesice praška za pecivo
  • 60 g šećera
  • 30 g putera
  • ¼  kašičice soli
  • 120 ml mleka
  • 60 ml vode

Za premazivanje testa:

  • 1 kašika arome vanile
  • 150 g smeđeg šećera
  • 60 g putera
  • 20 g cimeta

Preliv:

  • 60 g putera
  • 1 kašika arome vanile
  • 350 g šećera u prahu
  • mleko po ukusu (oko 5-10 kašičica)

Priprema:

U činijicu sipajte prethodno podgrejano mleko i vodu, tome dodajte kesicu kvasca i jednu kašiku secera (od onih 60 g). Zatim ostavite 5-10 minuta, da kvasac počne da nadolazi. Tome dodajte ostatak šećera, otopljeni puter i jaje. Malo promešajte, pa sve to sipajte preko brašna u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i so. Mutite mikserom (nastavcima za testo) oko 5 minuta. Zatim stavite krpu ili plastičnu foliju preko i ostavite da narasta oko sat vremena. Otopite puter i pomešajte sa vanilom, šećerom i cimetom. (Takođe možete testo prvo premazati sa puterom pomešanim sa vanilom, pa preko posuti cimetom i šećerom). Oklagijom razvucite testo u pravougaonik i premažite. Zatim zarolajte i nožem ili koncem secite na kriške oko 4-5 cm širine. Prebacite na pleh sa bar 4-5 cm razmaka, jer dosta narastu (po želji i više ukoliko želite da svaka rolnica zasebno naraste i da se ne spoji sa drugom). Opet preko stavite plastičnu foliju i ostavite bar još 45 minuta da narasta. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite oko 15 minuta.

Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i vanilom, a mleko dodajte do zeljene gustine. Meni je najlepse kada ostane malo gušće.

printscreen You Tube



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.