(VIDEO) PLETENA POGAČA KORAK PO KORAK! Mekana i ukusna

bakina kuhinja

08:35 Recepti 0

baki | 29. 10. 2020.

(VIDEO) PLETENA POGAČA KORAK PO KORAK! Mekana i ukusna

Kako odoleti domaćoj pogači?

Potrebno je:


300 ml mleka
500-550 gr brašna
malo soli
1 jaje
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja

bakina kuhinja

Priprema:

U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste..
Narasli kvasac sipati u vanglicu dodati jaje, ulje brašna soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min . Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužive 59 cm. 

Na sredinu stola  poredjati 6 valjka a preko njih takodje 6 valjka ..
Pletenje same pogače pogledajte na kanalu  nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo. 

Pogaču staviti u pleh 22cm  koju ste obložili pek papirom.. 

Pokriti  folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. 


 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.