• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: domaći recepti

29.10.2020

12:33

(VIDEO) MEKANE KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM! Idealna večera

Recepti

(VIDEO) MEKANE KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM! Idealna večera

Podeli vest

Probajte da napravite ove najmekše kiflice sa sočnim punjenjem

Sastojci:

1 čaša mleka
1 čaša vode
1/2 čaše ulja
1 kašika šećera

10 g suvog kvasca
2 jaja
7 čaša mekog brašna
100 gr maslaca/putera
1 1/2 kašika soli
Punjenje po želji – slano, slatko (u videu korišćeno 500 g sitnog sira i 200 g šunke)

Priprema:

U veću posudu staviti toplo mleko, toplu vodu, ulje sobne temperature, šećer, kvasac, jedno žumance i dva belanca. Preostalo žumance koristićemo za premazivanje.

Sve promešati varjačom, pa dodavati po malo brašna i mešati.

Mešamo sve dok se testo ne zgusne, tako da je varjačom teže da se meša.

Zatim dodajemo opet po malo brašna kako bi umesitli testo. Mekano i skoro lepljivo za ruke.

Dodajemo maslac i nastavljamo mešanje. Kada se maslac skoro spojio sa testom dodamo so i onda sve rukama gnječimo. Masa će postati masnija, al se neće lepiti za ruke.

Kada su se i maslac i so ugradili u testo pospemo sa još malo brašna i završimo mešenje ( to bolje možete videti u videu kao i količinu brašna koja je preostala ).

Foto: youtube/Domaći Recepti

Posuti posudu sa malo brašna, staviti testo, pa posuti i odgore, pokriti krpom i ostaviti sat vremena na toplom mestu kako bi testo naraslo.

Kada testo naraste na radnoj površini premesiti ga.

Testo je masnije, pa nema potrebe za brašnom.

Podeliti testo na 12 približno jednakih delova, pa svaki deo testa oblikovati u lopticu.

Pokriti najlonom i ostaviti 5 – 10 minuta dok pripremite nadev.

Uzimati po jednu lopticu, pa rukama je stiskati i razvući na neku veličinu otprilike 15 x 20 cm, možda malo manje ( opet pogledajte u videu ). Staviti kašiku nadeva, pa uviti tako što prvo savijete sa strane ka unutra, pa urolate.

Poslagati u pleh podmazan uljem ili obložen pek papirom.

Prekriti najlonom, folijom, celofanom, čime imate, pa preko stavite krpu i ostavite 20 – 30 minuta na toplom da tako odstoje.

Posle 20 – 30 minuta uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni i za to vreme će rolnice još da odstoje.

Kada se rerna zagrejala umutite ono ostavljeno žumance sa kašikom mleka i premažite rolnice. Pospite semenke ukoliko to želite.

Stavite da se peku dok ne porumene, a to je nekih 25 minuta, zavisno od rerne.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija