• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvarancije.com/informer.rs

04.11.2020

19:56

DOMAĆE NJOKE sa piletinom u pesto sosu! Obožavaćete ovo jelo, samo pratite uputstvo!

Recepti

DOMAĆE NJOKE sa piletinom u pesto sosu! Obožavaćete ovo jelo, samo pratite uputstvo!

Podeli vest

Obožavaćete ovo jelo...

Za 4 osobe potrebno je oko 1/2 kg njoka - najbolje je da kupite gotove, jer je mnogo brže i jednostavnije nego da ih sami pravite, ali ako ipak mislite da je bolje da to uradite sami njoke se prave isto kao i šufnudle od krompirovog testa, tačnije:

  • 1/2 kg krompira,
  • 1 jaje,
  • brašna koliko da se sve umesi.

Ono što treba da vodite računa kada mesite njoke, to je da ih ne mesite dugo, kratko izmešati sve sastojke i od testa praviti valjčiće koje skuvate u posoljenoj vodi: spuštate ih u provrelu posoljenu vodu i kuvate ih dok ne isplivaju na površinu.

Umesto običnog belog krompira, možete koristiti tzv. slatki krompir, odnosno batat. Ukus je sličan našem domaćem običnom krompiru, samo što je slađi. Ako želite da napravite malo drugačije njoke ili šufnudle, umesto običnog krompira stavite taj narandžasti slatki krompir. Delovaće veoma lepo kada se boje izmešaju, pogotovo uz zeleni pesto (pogledajte recept za njoke od batata sa gljivama).

Za sos vam je potrebno:

  • 1 pileće belo meso - oko 400 g,
  • 1/4 l tečne pavlake za kuvanje,
  • 2 kašike pesto sosa (umesto bosiljka možete koristiti i peršun, celer, mentu... ),
  • 1 kesica ribanog parmezana,
  • ulje, so biber.

Foto: Printscreen You Tube

Piletinu iseckajte na sitnije kocke, propržite je na malo ulja utiganju da porumeni sa svih strana. Dodajte pesto, pavlaku, posolite, pobiberite, dodajte parmezan i dodajte ako je potrebno malo mleka da biste dobili sos gustine koji vama odgovara. Više volim da mlekom razredim sos, jer je tako malo "lakši".

Skuvane njoke ubacite u ovaj sos, sve dobro promešajte i odmah poslužite. Ovo jelo ne može dugo da stoji jer će testo upiti sav sos, a nakon toga će sve biti jako suvo. Zato je bitan onaj tzv. "tajming", odnosno da dobro uskladite vreme kuvanja testa i sosa, da sve bude u isto vreme gotovo i da se odmah nakon toga postavi na sto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija