• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

07.11.2020

19:18

Napravite ČOKOLADNE KOCKE OD SAMO DVA SASTOJKA! Kolač koji se ne peče, a UKUS FANTASTIČAN!

Recepti

Napravite ČOKOLADNE KOCKE OD SAMO DVA SASTOJKA! Kolač koji se ne peče, a UKUS FANTASTIČAN!

Podeli vest

Prste da poližeš!

Poslastica koja se sprema veoma brzo, a potrebna su vam samo dva sastojka. Ako nemate vremena ili vas jednostavno mrzi da spremate, a jede vam se nešto slatko, ovo je idealan recept.

Sastojci:

- 1 konzerva kondezovanog mleka

- 100 g kakao praha + još malo za posipanje

Foto: Pixabay

Način pripreme:
 

Kondezovano mleko sipajte u šerpu i zagrejte. Čim krene malo da ključa sklonite sa šporeta. Sipajte u posudu i dodajte prosejani kakao. Kakao dodajte tako što ćete prvo prosejati jedan deo, lepo promešajte da ne ostanu grudvice, pa ponovite isti proces još 2 puta.

Lepo sve sjedinite da dobijete gustu smesu. Pleh obložite sa providnom folijom, ali tako da vam viri sa strane. Rasporedite smesu i lepo utapkajte. Zatim pokrijte sa folijom koja vam viri sa strane i lepo ušukajte kolač. Ostavite u frižider na 2 sata.

Zatim sipajte kakao prah po stolu i stavite kolač preko. Isecite kocke, pa preko njih opet pospite kakao prah. Rukama ih još malo oblikujte, stavite na tacnu i pospite sa još malo kakao praha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nena

pre 3 godine

Zašto kondenzovano mleko i zašto prosejani kakao? Zar ne može obično mleko i kakao?

Penellopa

pre 3 godine

hahaa....pa kondenzovano i obicno nemaju veze jedno sa drugim...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija