SOČNA RAFAELO TORTA! Moja deca obožavaju ovaj slatkiš, ne mogu da dočekaju da se stegne preko noći! (RECEPT)

Printscreen (YouTube)

19:08 Recepti 0

Milosava Milanović/recepti.com/Informer.rs | 25. 11. 2020.

SOČNA RAFAELO TORTA! Moja deca obožavaju ovaj slatkiš, ne mogu da dočekaju da se stegne preko noći! (RECEPT)

Ukusna rafaelo torta...

Potrebno je:

  • 50 g kokosa
  • 125 g margarina
  • 150 g šećera
  • 4 jajeta
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 100 g brašna
  • 3 kašičice prašak za pecivo
  • 800 g mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 12 kašika šećera
  • 200 g margarina
  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g malina
  • 100 g pecenog lešnika
  • 50 g listića badema

PRIPREMA:

U tiganju bez masnoće ispeći kokos. Umutiti kremasto margarin sa šećerom i kesicom vanilinog šećera, pa umešati žumanac po žumanac neprekidno mutiti.

U drugu posudu pomešati brašno, prašak za pecivo i pečeni kokos, postepeno dodati žumanca i kratko mutiti mikserom. Belanca umutiti u čvrst sneg dodati umućenim žumancima, drvenom varjačom lagano promešati i sjediniti masu.

Testo sipati u okrugli kalup obložen masnim papirom. Peći koru na 180C oko 30 minuta. Pečenu koru ohladiti, izvaditi je iz kalupa i izdubiti u sredini, da ostane u formi obruča sirine 1,5cm. Izdubljeni deo izmrviti i ostaviti sa strane.

Printscreen You Tube

U odgovarajuću posudu staviti 800ml mleka da uzavri. U drugu posudu umešati tri kesice pudinga od vanile sa šećerom u malo mleka koji smo odvojili predhodno. Neprekidno mešati dok masa ne postane gusta. Ostaviti da se ohladi.

U hladnu puding masu penasto umutiti margarin i dodati izdubljenu izmrvljenu koru. Umititi slatku pavlaku i podeliti je na pola. U jednu polovinu slatke pavlake umešati 200 g malina. Pečeni lešnik istucati na sitnije komadiće. Glazirani badem iseći na tanke listiće.

Finalni postupak: Deo forme torte vratiti u kalupu. Sipati kremastu madu u udubljenje i poravnati kašikom. Preko krema sipati polovinu umešane slatke pavlake sa malinama. Ostaviti tortu u frižideru 3h da odstoji, kako bi se stegla i ohladila. Skinuti obruč, izvaditi tortu iz kalupa. Tortu dekorisati drugom polovinom slatke pavlake. Tortu sa strane obložiti istucanim lešnikom, na vrhu torte ukrasiti glaziranim listićima badema.

PROČITAJTE JOŠ


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.