
Printscreen You Tube
DOMAĆA PITA SA VIŠNJAMA I GRIZOM! Puna SOČNOG FILA, korice TANKE I MEKANE
Pita sa višnjama je asocijacija na detinjstvo. Njen recept se ne menja godinama, ali ako dodate malo griza i probate nešto novo, neće škoditi!
Sastojci – mera je čaša od 200ml:
PREUKUSNA MARKIZA TORTA! Bez pečenja, gotova za 10 MINUTA - PIŠKOTE I ČOKOLADA, nema lepše kombinacije (FOTO)

PARISKE ŠNICLE PO RECEPTU koji kruži GENERACIJAMA - ručak koji se BRZO PRAVI i svi ga vole! (FOTO)


500 gr tankih kora Printscreen You Tube
3 jaja
1 čaša ulja
1 čaša šećera (pita nije puno slatka pa može da se doda još)
2 čaše jogurta
1 puna čaša i još 2/3 druge čaše ili mereno 250 gr
oko 800 gr višanja
griz
Priprema:
Ulupati penasto jaja, pa dodavati šećer uz mućenje. Mutiti dok se šećer ne otopi. Zatim uliti ulje i jogurt i opet sve umutiti. Na kraju dodati griz i sve izmešati.
OBROK OD 350 DINARA ZA CELU PORODICU! Zdravo i puno proteina - još kad se ZAPEČE U RERNI! Ukus je SAVRŠEN (FOTO)

PILETINA IZ RERNE SA PAPRIKOM! Meso mekano, a kožica HRSKAVA - sa puno ZAČINA!

Ostaviti 10ak minuta da odstoji dok pripremite višnje i kore. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
Kore otpakovati pa izbrojati. Za jednu pitu potrebno je 4 kore. Podmazati pleh u kojem ćete peći.
Na prvu koru naneti jednu kutlaču premaza ili 4 – kašika pa razvući preko cele kore. Preko staviti drugu koru i ponoviti postupak, a tako uraditi i sa trećom korom.
Kada stavite četvrtu, stavite upola manje nadeva, pa tanko razvucite.
Na dužu stranu stavite jednu četvrtinu pripremljenih višanja, pa kore uvijte i stavite u podmazan pleh. Uradite tako sa svim korama, nadevom i višnjama.
Vodite računa da vam nadeva ostane i za premazivanje pite odgore. Ukoliko vam ne ostane otopite malo maslaca i njime premažite.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta, zavisno od vaše rerne ili dok lepo ne porumeni.
Pečenu pitu sa višnjama prekrijte krpom, pa ostavite da se prohladi barem 10 – 15 minuta ili da se potpuno ohladi. Sve zavisi koliko željno iščekujete da je probate.
Pospite šećerom u prahu, isecite i poslužite.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Kuvajmolako | Nedelja, 15. 11. 2020.
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 09. 11. 2020.
-
PEČENE PAPRIKE SA SIROM I JAJIMA! Ovo morate da probate - odlične za DORUČAK, sveže do VEČERE (FOTO)
Bakina kuhinja | Ponedeljak, 02. 11. 2020.