
Pixabay
(VIDEO) NAPRAVITE domaći hleb od samo ŠEST SASTOJAKA
Hrskava korica i mekana sredina – već deluje primamljivo. Ovaj hleb nije teško napraviti, a definitivno će se dopasti svima
Sastojci:
2 šolje vode
(FOTO) INTEGRALNI BAGET SA SEMENKAMA! Hrskav, a ukusan

PALAČINKE SA MAJONEZOM! Mekane, a ukusne čak i sutradan


25 g kvasca
5 šolja brašna
1 kašičica soli
2 kašike ulja
Priprema:
U posudu sipajte vodu, stavite šećer i kvasac. Promešajte, a zatim dodajte brašno i so. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite da stoji 15 minuta. Dodajte ulje i premesite. Pokrijte providnom folijom i neka odstoji.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i opet premesite, a zatim podelite testo na dva dela. Prstima malo raširite testo, a zatim urolajte i oblikujte. Stavite na pleh i pokrijte krpom. Kada se podigne, na svakom hlebu napravite rez i premažite mlekom.
Stavite šolju vrele vode na pleh. Pecite 40 minuta na 180°C.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Petak, 20. 11. 2020.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 17. 11. 2020.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 01. 12. 2020.
-
stvarukusa.rs | Subota, 28. 11. 2020.