NAJBOLJE DOMAĆE BUHTLE! Evo kako da napravite ukusnu poslasticu sa MAKOM!

Printscreen You Tube

20:18 Recepti 0

Stil.kurir.rs | 05. 12. 2020.

NAJBOLJE DOMAĆE BUHTLE! Evo kako da napravite ukusnu poslasticu sa MAKOM!

Pecivo koje osvaja mirisom i ukusom!

Sastojci:

- Brašno 450 g
- Sveži kvasac 25 g
- 1 jaje
- Ulje 5 kašika
- Vanilin šećer 1
- Šećer 2 kašike
- Mleko 200 ml
- So 1/2 kašičice

Fil od maka:

- Mak 100 g

- Mleko 150 ml
- Šećer 3 kašike
- Margarin/puter 30 g

Pixabay

Priprema:

U vanglicu staviti kvasac, jaje, vanil šećer, šećer i ulje. Mešajte dok se kvasac ne istopi, a onda dodati mlako mleko ponovo promešajte i polako dodajte brašno i so. Mesiti dok se ne dobije mekano testo. Staviti testo u vanglicu pokriti i ostaviti pola sata na toplom da nadođe. U šerpu sipati mleko i šećer i ostaviti da provri, onda dodajte mak i margarin. Kuvati desetak minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi. Nadošlo testo podeliti na 16 jufki. Svaku rastanjiti na dlanu, staviti fil od maka pa lagano zatvoriti, sastaviti na sredini i malo uvaljati rukama da se dobro sastave. Poređati buhtle u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti ih 15 minuta da još narastu. Rernu uključiti da se zagreje na 250 stepeni. Nakon 15 minuta na svaku buhtlu staviti komadić margarina. Peći buhtle od 10 do 15 minuta dok ne porumene. Pečene buhtle pokriti krpom, a pre služenja posuti šećerom u prahu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.