• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Natašine slastice

17.02.2021

19:25

PATIŠPANJ SE KORISTI ZA PRIPREMU VEĆINE POSLASTICA! Uz pomoć OVIH TRIKOVA će vam uvek uspeti! /VIDEO/

Recepti

PATIŠPANJ SE KORISTI ZA PRIPREMU VEĆINE POSLASTICA! Uz pomoć OVIH TRIKOVA će vam uvek uspeti! /VIDEO/

Podeli vest

Da li vam se već dogodilo da vam patišpanj popuca prilikom pečenja ili se raspadne? Ako nije ispao onako kako se očekivali, pogledajte neke cake hrvatske blogerke Nataše Pralice kako bi vam patišpanj uvek uspeo

Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.
Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.


Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.
Ukoliko vam upadne žumance u belance, izvadite ga sa ljuskom od jajeta.


Belanca su gotova tek onda kada ih okrenete prema dole, a oni čvrsto stoje uz posudu.
Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejte, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno.

Foto: Printscreen You Tube/natašine slastice

Kada patišpanj izvadite iz rerne, sredinu probodite čačkalicom


Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.
Rerna uvek prvo mora da se zagreje – tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.


Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.


Kada patišpanj izvadite iz rerne, sredinu probodite sa čačkalicom i ako je suva patišpanj je pečen, a ako nije suva dopecite.
Sačekajte da se ohladi, jer ćete lakše odvojiti od kalupa, pek papira, i lakše ćete ga seći.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija