OVO TESTO MOŽETE KORISTITI ZA PIROŠKE, LEPINJE I KIFLICE! Gotovo je za deset minuta i NE LEPI SE za ruke!

Youtube printscreen/Uradi Sama - Ideje za kreativce

14:00 Recepti 0

magazin.ba | 27. 02. 2021.

OVO TESTO MOŽETE KORISTITI ZA PIROŠKE, LEPINJE I KIFLICE! Gotovo je za deset minuta i NE LEPI SE za ruke!

Mirisu i ukusu peciva napravljenih u kuhinjama naših domova malo ko može odoleti. Zbog toga vam donosimo veoma brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je primeren za sve one koji nemaju vremena ili volje zamarati se pripremom komplikovanog testa

Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno, ne raspada se.

Potrebno vam je:

četiri šolje od 2 dl brašna
dve kašike šećera
pola kašike soli
dve kašike suncokretovog ulja
500 ml mleka
kesica suvog kvasca

Facebook printscreen

Kiflice

Priprema:

Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i stavlja u frižider na dva sata. Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.