JUNEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ! Omiljeno jelo na kašiku /VIDEO/

Printscreen/ youtube/ Letina Kuhinja

21:15 Recepti 0

letina kuhinja | 09. 03. 2021.

JUNEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ! Omiljeno jelo na kašiku /VIDEO/

Juneći krompik paprikaš je idealno jelo za sve gurmane

Sastojci:

40ml ulja

400g sitno seckane junetine
2 glavice crnog luka
1 sargarepa
1 čen belog luka
2 crvene paprike
1 zelena paprika
suvi začin
biber
lovorov list
4 srednja krompira
1 svež paradajz
brašno
začinska paprika

Temeljac:

1,5l govedje supe

Priprema:

Propržiti junetinu na ulju par minuta da dobije koricu, zatim izvaditi iz šerpe. U isto ulje staviti sitno iseckano povrće i propržiti. Vratiti junetinu u šerpu. Promešati, začiniti i naliti sa malo temeljca. Nastaviti kuvanje. Nakon dvadesetak minuta dodati još temeljca. Kuvati dok meso ne bude bas mekano, po potebi dodavati temeljac. Za kraj smanjiti temperatru i dodati dve kafene kašičice začinske paprike, vrlo malo suvog začina i soli i jednu do dve kašičice brašna. Promešati, dodati iseckan krompir, i jedan paradajz. Naliti i ostaviti da se krčka još 20-25 minuta. Dodati sveži peršun. Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.