RIBA SA PIRINČEM! Odlična ideja za ručak /VIDEO/

bakina kuhinja

10:00 Recepti 0

Bakina kuhinja | 16. 03. 2021.

RIBA SA PIRINČEM! Odlična ideja za ručak /VIDEO/

Napravite ukusan ručak sa pirinčem i ribom


Potrebno je:

par fileta soma

2 šargarepe
lonče od 100 gr pirinča
1 veza mladog crnog luka
soli, bibera
1 kašičicu crvene mlevene paprike
belog luka
peršunov list
ulje

bakina kuhinja

Riba sa pirinčem

Priprema: 

Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatzi. Pred kraj dodati soli biber i peršunovog lista.

 Ribu soma filete iseći na komade pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode .Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna 1 hlebnog po želji suvog začina i soli  mlevene paprike crvene i sve izmešati.Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana. 

Pleh obložiti ulje. pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom i redjati jedno do druge. Na kraj istresti pirinač pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da se lepo zarumeni u zavisnosti ood rerne.  

PROČITAJTE JOŠ


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.