TRIKOVI ZA MAKARONE SA SIROM KOJE VAM KUVARI NEĆE OTKRITI: Dobro ih zapamtite, sos će biti bogat a sir će se razvlačiti

Printscreen You Tube

08:48 Recepti 0

mondo/informer.rs | 06. 04. 2021.

TRIKOVI ZA MAKARONE SA SIROM KOJE VAM KUVARI NEĆE OTKRITI: Dobro ih zapamtite, sos će biti bogat a sir će se "razvlačiti"

Tajna je u jednom neočekivanom sastojku i jednom broju koji pravi veliku razliku!

Ako volite makarone sa sirom, znajte da postoje trikovi profesionalnih kuvara koji ovo jelo podižu na mnogo viši nivo!

Makaroni su ukusni, brzo se skuvaju, pomešate ih sa sosom i zapečete u rerni da dobiju koricu, ali morate pripaziti da ne napravite najčešće greške zbog kojih se sir neće istopiti, ili će se sos "razdvojiti", odnosno masnoća će isplivati na površinu i dobićete masno jelo.

Pročitajte i trikove profesionalnih kuvara za spremanje testenine! Pravi makaroni sa sirom počinju pripremom bešamela, sosa od maslaca, brašna i mleka. Često ljudi preskoče ovaj korak, a veoma je važan, skrob u brašnu će sprečiti da masnoća ispliva na površinu. Dakle, najpre napravite bešamel - zagrejte dve kašike maslaca, dodajte dve kašike brašna, mešajte dva minuta na srednjoj vatri i potom dodajte oko 300 mililitara mleka. Mešajte i kada se sos ujednači, dodajte rendani sir.

Profesionalni kuvari kažu da je izbor sira sledeća greška koju svi prave! Ako vas mrzi da rendate dugo, uzećete mlađi sir, gaudu, ementaler ili slično, i brzo ćete biti gotovi ali mlađi, samim time i svetliji sirevi, nemaju mnogo ukusa.

youtube printscreen/ Tomina Kuhinja

Kuvari zato uvek stavljaju i stariji, tamniji sir, on se teže renda ali daje mnogo ukusa.

Mlađi sir će se potpuno istopiti, ali stariji kao što su čedar, parmezan, kozji ili slični, postaće "rastegljivi" ali se neće istopiti.

Zato kuvari koriste "magičnu" formulu - odnos mladog i starog sira trebalo bi da bude tačno 2:1. Dve trećine mekšeg sira omogućiće gust, baršunast sos dok će trećina starijeg sira dati pun ukus.

Za kraj, kuvari predlažu dva tajna sastojka - crni biber odlično ističe ukus sira, a dok spremate bešamel, dodajte mu kašičicu senfa, dobićete pikantniji sos jačeg ukusa.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.