SOČAN I MEKAN KOLAČ! Prste da poližeš - NEODOLJIVA POSLASTICA /VIDEO/

bakina kuhinja

19:00 Recepti 0

bakina kuhinja | 07. 04. 2021.

SOČAN I MEKAN KOLAČ! Prste da poližeš - NEODOLJIVA POSLASTICA /VIDEO/

Napravite sočan kolač sa suvim grožđem i cimetom

Potrebno je:

 5 jaja

100 gr šećera
4.5 jabuka srednje veličine
100 gr oraha,malo cimeta
200 gr suvog groždja
100 ml ulja
riban korica limuna
1 čapša od jogurta (200 gr) griza
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo

bakina kuhinja

Sočan kolač


 
Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, 100 gr suvog groždja, koricu limuna  ulje, griz i sve dobro izjednačiti. 

Jabuke izrendati  dodati po želji šećera da malo odstoje pa ih iscediti ili im dodajte 1 kašiku griza da upije tečnost. Dodajte u jabude cimeta i suvo groždje. Kuglof podmažite i pospite brašnom ili obložite folijom. Testo podelite na tri dela a jabuke na dva. 

Na dno stavite prvu trećinu testa pa pola jabuka, zatim testo i drugi deo jabuka. Završite sa testo. Lepo poravnajte. Rernu ugrejte na 210 stepeni C pa pecite 30 min pa smanjite na 200 stepeni i pokrito odozgo folijom 

Pecite još pola sata. Kolač neka stoji pokriven u kuglofu da se ohladi koliko možete biti strpljivi da ga možete bolje izvaditi. Pospite praah šećerom i vanilin šečer.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.