
bakina kuhinja
SOČAN I MEKAN KOLAČ! Prste da poližeš - NEODOLJIVA POSLASTICA /VIDEO/
Napravite sočan kolač sa suvim grožđem i cimetom
Potrebno je:
5 jaja
POSNI KOLAČ SA POMORANDŽOM! Idealno za sve koji POSTE, ali i one koji vole ukusne deserte! /VIDEO/

KOLAČ SA ČOKOLADOM I GRIZOM! Mirisna i ukusna poslastica kojoj nećete odoleti /VIDEO/


4.5 jabuka srednje veličine
100 gr oraha,malo cimeta
200 gr suvog groždja
100 ml ulja
riban korica limuna
1 čapša od jogurta (200 gr) griza
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo

bakina kuhinja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, 100 gr suvog groždja, koricu limuna ulje, griz i sve dobro izjednačiti.
Jabuke izrendati dodati po želji šećera da malo odstoje pa ih iscediti ili im dodajte 1 kašiku griza da upije tečnost. Dodajte u jabude cimeta i suvo groždje. Kuglof podmažite i pospite brašnom ili obložite folijom. Testo podelite na tri dela a jabuke na dva.
Na dno stavite prvu trećinu testa pa pola jabuka, zatim testo i drugi deo jabuka. Završite sa testo. Lepo poravnajte. Rernu ugrejte na 210 stepeni C pa pecite 30 min pa smanjite na 200 stepeni i pokrito odozgo folijom
Pecite još pola sata. Kolač neka stoji pokriven u kuglofu da se ohladi koliko možete biti strpljivi da ga možete bolje izvaditi. Pospite praah šećerom i vanilin šečer.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Gurmantv | Utorak, 06. 04. 2021.
-
bokina kuhinja | Utorak, 06. 04. 2021.
-
bakina kuhinja | Utorak, 06. 04. 2021.