• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

08.04.2021

12:57

DOMAĆA POGAČA punjena kačkavaljem, kulenom i šunkom! KADA JE JEDNOM PROBATE, NEĆETE ŽELETI NI JEDNU DRUGU!

Recepti

DOMAĆA POGAČA punjena kačkavaljem, kulenom i šunkom! KADA JE JEDNOM PROBATE, NEĆETE ŽELETI NI JEDNU DRUGU!

Podeli vest

Veoma je ukusna!

Sastojci za testo:

  • 200 ml mleka
  • 1 supena kašika šećera
  • 5 gr suvog kvasca
  • 1 celo jaje
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 360 gr mekog brašna

Za fil:

  • 200 gr feta sira
  • 150 gr kačkavalja
  • 150 gr šunke
  • 50 gr kulena
  • 1 kašičica seckanog lista peršuna (po želji)
  • 1 kašičica origana (po želji)
  • žumance

Priprema:

Zagrejte mleko da se smlači, dodajte šećer i kvasac, i ostavite da se kvasac aktivira. Zatim dodajte jaje i ulje, pa dobro promešajte. Sve ulijte u pripremljeno brašno koje ste malo posolili, pa lagano mešajte u vanglici – smesa će biti lepljiva i gusta.

Posudu sa testom prekrijte krpom i ostavite da testo tako odstoji 40 minuta.

Izdrobite fetu, dodajte izrendan kačkavalj, iseckanu šunku i kulen, peršunov list i origano, i sve dobro izmešajte. Odvojite tri kašike nadeva koje ćete kasnije iskoristiti.

Foto: Printscreen You Tube

Testo premesite i razvucite rukama. Od nadeva napravite loptu, stavite je na sredinu testa, pa lagano podižite ivice testa oko nadeva. Potom testo lagano izravnajte oklagijom tako da dobije oblik pogače debljine dva centimetra.

Prebacite pogaču u podmazan pleh, premažite je umućenim žumancetom, pa pospite odozgo one 3 preostale kašike nadeva koje ste sklonili sa strane.

Opet ostavite pogaču da odstoji desetak minuta, pa je stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija