• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil.kurir.rs/informer.rs

26.04.2021

19:41

KAO ČIZKEJK, SAMO BOLJI! Napravite kolač od JOGURTA i pekmeza - jeftiniji, a PREUKUSAN! /Recept/

Recepti

KAO ČIZKEJK, SAMO BOLJI! Napravite kolač od JOGURTA i pekmeza - jeftiniji, a PREUKUSAN! /Recept/

Podeli vest

Kolač koji se lagano sprema, a sve sastojke skoro uvek imate u kući. Tako vam se gosti iznenada najave, baš kad nikoga niste očekivali, ova poslastica se sprema lako i dok gosti stignu, desert će biti spreman

Sastojci:

2 jajeta

200 g šećera

200 g brašna

1,5 dl ulja

2 dl jogurta

prašak za pecivo

100 g mlevenih oraha

6 kašika pekmeza od šljiva ili bilo kojeg drugog

Foto: Shutterstock

Priprema:

Umutite mikserom sve navedene sastojke osim pekmeza. Smesu koju ste prethodno izmešali sipajte u posudu za pečenje i pecite 25 minuta na 200 stepeni. Ispečen kolač premažite s tri kašike pekmeza od šljiva. Ostale tri kašike razredite s tri kašike vode i prokuvajte. Isecite kolač na kocke i ravnomerno ga prelijte prethodno prokuvanim pekmezom. Ohladite ga na sobnoj temperaturi i poslužite.

Uživajte!

Napravite PAMUK KIFLICE! Evo kako da vam testo ispadne NAJMEKŠE NA SVETU! /Video/

STRAĆATELA TORTA! Kremasta i lagana poslastica! /VIDEO/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija