FANTASTIČNA PITA SA SIROM! Ukusnija od bureka! /VIDEO/

Printscreen You Tube

14:09 Recepti 1

cooking.rs/informer.rs | 14. 05. 2021.

FANTASTIČNA PITA SA SIROM! Ukusnija od bureka! /VIDEO/

Za desetak minuta pripremite ovu odličnu pitu koju će svi voleti

Sastojci:

500 g kora za pitu
2 veća ili 3 manja jajeta
so
500 g sitnog sira
2 kašike griza
200 ml vode
200 ml jogurta
1 kašičica praška za pecivo
80 ml ulja

Printscreen You Tube

Pecite na 220 stepeni

Priprema:
Premažite tepsiju uljem i na dno stavite jednu koru. Pomešajte umućena jaja, sir, so, griz, ulje, vodu, jogurt i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Uzmite još jednu koru i odvojte sa strane. Preostale kore iseckajte sitno. Polovinu kora stavite u tepsiju, a drugu polovinu u fil i dobro promešajte. Zatim fil sipajte u tepsiju i malo protresite. Onu koru koji ste ostavili sa strane stavite preko. Lepo utisnite i isecite malo nožem.

Pokrijte i ostavite 10-15 minuta dok se zagreje rerna. Pecite na 220°C nekih 30-40 minuta. Pokrijte alu folijom i ostavite da se ohladi.



branko

14.05.2021. 16:58

Nekada se to zvalo gibanica ali se ovo utanjilo kao burek :(


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.