• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: najboljamamanasvetu.com

18.05.2021

11:36

DA LI STE PROBALI CUNAMI TORTE? Ovaj NOVI TREND posebno obožavaju DECA! Evo i zašto! /FOTO/VIDEO/

Recepti

DA LI STE PROBALI CUNAMI TORTE? Ovaj NOVI TREND posebno obožavaju DECA! Evo i zašto! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Takozvane cunami torte su najveći hit trenutno kada se govori o pripremanju torti, posebno kada su u pitanju dečije torte. Ukoliko imate devojčicu koja voli Elzu ili Anu, Snežanu ili Pepeljugu, onda razmislite o ovom predlogu kada se bude približio rođendan

Ove torte su postale hit ne samo zbog izgleda, već iz zbog toga što se zanimljivo prave, a deca su prosto oduševljena ovim "cunami" efektom.

Radi se o tortama gde ukrašavanje "klizi" nadole i stvara neobični efekat. 

Možete napraviti koju god tortu i ukus poželite, važno je da je oblikujete kao konus ili elipsu, krug, a zatim da dekoraciju "pustite" da slobodno pada.

Ovaj efekat se može postići i kod običnih okruglih torti, u obliku cilindra, ali ove dečije su zanimljivije, jer dolaze sa omiljenim likovima iz crtaća.

Bez obzira što, kao što smo već rekli, može doći u obzir torta po vašoj proverenoj recepturi, mi smo naišli na jedan zanimljiv video, koji ide sa receptom i sa krajnom dekoracijom. Pogledajte ga u nastavku, a pročitajte i recept:

Sastojci:

4 jaja
kašičica vanile
šolja šećera u prahu
1/4 šolje ulja
šolja prosejanog brašna
kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 šolje mleka

Za sirup: 

pola šolje vode
2 kašičice šećera

Fil: 

slatka pavlaka
1/4 šolje šećera u prahu
1 kašićica vanile
zrna bele čokolade
bela čokolada
prehrambena boja po potrebi

Priprema:

4 jaja i jednu kašičicu vanile mutite mikserom dok ne dobijete gustu i penastu smesu. Dodajtet šolju šećera u prahu i nastavite da mutute. Nakon par minuta, dodajte 1/4 šolje ulja, i nastavite da mutite mikserom. Na kraju dodajte šolju prosejanog brašna, kašičicu praška za pecivo, pola kašičice sode bikarbone. To lagano promešajte kašikom (drvenom ili silikonskom), a zatim dodajde i 1/4 šolje mleka. Dobro promešajte mućkalicom. Smesu prebacite u kalup u koji želite da pečete tortu (elipsoidni i konusni su najbolji, ali iskoristite koji imate). Pecite na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, 40 do 45 minuta. Kada bude gotovo, izvadite testo i ostavite da se potpuno ohladi.

Za to vreme napravite sirup. Prvo u maloj posudi promešajte pola šolje vrele, kipeće vode i dve kašičice šećera. Ostavite sirup sa strane.

Nakon toga pripremite fil - umutite jednu šolju slatke pavlake u koju ste dodali, 1/4 šolje šećera u prahu i 1 kašićicu vanile. Mutite dok ne dobijete čvrstu smesu.

Kada i to završite, u 1/4 šolje stavite zrna bele čokolade, ili izmrvljenu belu čokolade, koje ćete preliti sa dve kašike vrele slatke pavlake i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ponovite ovaj postupak dva puta, odnosno napravite dva krema od bele čokolade, ali u drugi stavite i nekoliko kapi prehrambene boje ukoliko želite i u zavisnosti od haljine vaše princeze.

Ohlađeno testo okrenite i isecite 4 kore. Na osnovu na kojoj ćete ređati tortu nanesite malo krema pri dnu, da torta stoji čvršće i krenite da ređate. Kada stavite prvu koru, poprskajte je slatkim sirupom, zatim dodajte krem od slatke pavlake, a preko toga malo glazure od bele čokolade, pa nanesite drugu koru. Ponovite postupak dok ne dođete do 4 kore. Kada je stavite, nanesite sirup, a zatim slatku pavlaku, koju ćete namazati i oko cele površine torte. Ostavite da odstoji dva do tri sata u frižideru.

Nakon toga, izvadite tortu, stavite torzo odštampane princeze na sredinu torte. Uzmite plastični list A4 formata i presavijte da dobijete cilindar koji ćete postaviti preko torza princeze. Zatim u taj prostor sipajte glazuru u boji. Možete dodati i ukrasne mrvice, gliter (ofarbani šećer) ili šta god imate u planu za dekoraciju torte.

Na kraju, lagano podižite cilindar od plastičnog lista i dozvolite da čarolija zavlada.

Za dodatnu inspiraciju naišli smo na još zanimljivih primera, koje vam predstavljamo u nastavku:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija