• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvajmolako

26.05.2021

15:30

SAVRŠEN DESERT! Torta sa plazmom, jafa keksom i čokoladom /VIDEO/

Recepti

SAVRŠEN DESERT! Torta sa plazmom, jafa keksom i čokoladom /VIDEO/

Podeli vest

Da li postoji neko ko ne voli jafa keks, plazmu, čokoladu i orahe? Ova torta je kombinacija tih sastojaka i to je čini perfektnom

Sastojci:

Za koru:

5 jaja

10 kašika šećera
150 ml mleka
100 ml ulja
10 kašika brašna
5 kašika oraha
1 prašak za pecivo

Za fil:

200 g maslaca ili margarina
400 ml mleka
200 g šećera
2 vanilin šećera
100 g čokolade za kuvanje
150 g mlevenih oraha
300 g mlevene plazme

Još:

200 g jafa keksa
100 g šlag kreme sa ukusom vanile

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i ulje. Promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mlevene orahe. Sve lepo sjedinite.

Obložite pleh dimenzija 42×30 cm pek papirom i sipajte smesu. Pecite na 180°C nekih 15 minuta. Koru podelite na 3 jednaka dela.

Maslac, mleko, šećer, vanilin šećer i čokoladu otopite na umerenoj temperaturi. Sklonite sa vatre, pa dodajte orahe i plazmu. Ostavite fil da se ohladi i povremeno promešajte. Za nekih pola sata bi trebalo dovoljno da se ohladi i zgusne, ali to zavisi od temperature prostorije.

Svaku koru nakvasite sa 5-6 kašika soka od pomorandže.

Ređanje torte: Kora, pa 7-8 kašika fila, rasporedite lepo, pa jafa keks, pa fil. Zatim druga kora (isto nakvašena sokom od pomorandže, pa fil, pa jafa, pa fil i zatim treća kora (isto nakvašena sokom od pomorandže. Treću koru kao i celu tortu premažite sa ostatkom fila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija